Redacteur geestelijk leven van de Leeuwarder Courant

.

zaterdag 18 april 2009

Hamsteren


Er dreigt een hongersnood, ga naar de supermarkt en sla aan het hamsteren. Zorg dat er extra voedsel en drinken in huis is. Want er komen voedseltekorten op heel korte termijn. Die waarschuwing klinkt in evangelische kring en ik geef ‘m maar door, als consumententip.
De nieuwskrant Manna-vandaag.nl weet te melden dat een vooraanstaand evangelisch leider, bekend van de EO, recent deze waarschuwing gaf. Naar goed evangelisch gebruik - dat zouden meer mensen moeten doen - werd afgesproken dat appèl pas door te geven als de oproep spontaan door anderen bevestigd zou worden. Sindsdien, meldt Manna-vandaag.nl, is die waarschuwing inderdaad van ,,meerdere kanten’’ bevestigd.

Het Nederlands Dagblad schrijft dat de evangelische voorganger Harry Bijleveld tijdens een Maranatha-samenkomst eerder deze maand dezelfde waarschuwing van een dreigende hongersnood gaf. Op Maranatha-bijeenkomsten wordt traditioneel gewezen op het einde der tijden. Maar van deze boodschap van Bijleveld, die zei een visioen te hebben gehad, daarvan waren de bezoekers toch wel geschrokken.
De bekende Amerikaanse voorganger David Wilkerson heeft vorige maand eveneens een profetie van deze strekking naar buiten gebracht. Over Wilkerson: ouderen kennen hem misschien via de film ‘Kruis in de asfaltjungle’, waarin Pat Boone Wilkerson speelde als de predikant die onder jongeren in de achterbuurten van New York de Blijde Boodschap brengt. Niet de eerste de beste dus.

Al eeuwen wordt gewaarschuwd dat het einde der tijden nabij is, maar volgens Wilkerson en Bijleveld is het dan nu eindelijk zo ver. De mensheid staat aan de vooravond van een ramp. De wereldwijde crisis is slechts, om het bijbels te zeggen, het begin der weeën die dezer dagen echt zullen doorzetten.
Tip: vul eerst de eigen kelderkast en waarschuw dan anderen.